Bursdagskake med søtpotet og gulrot? Ja du så riktig. Disse råvarene gjør kaken saftig og fargerik! En super god bursdagskake uten gluten og raffinert sukker som kan nytes av hele familien!
Ingredienser
Kakebunn
- 100g søtpotet
- 100g gulrot
- 1 stk banan
- 1,5 dl bokhvetemel
- 1 dl mandelmel
- 1 ss kanel
- 1 ts kardemomme
- ½ ts malt nellik
- 2 egg
- 1 dl kokossukker
- 2 ss kremfløte
- 2 ss vann
- 1 ss kokosolje
Glasur
- 1 pakke Philadelphiaost
- Revet skall fra en sitron
Slik lager du bursdagskake
- Sett ovnen på 180 grader.
- Riv opp søtpotet og gulrot.
- Rør sammen de tørre ingrediensene.
- Visp egg og sukkeret luftig.
- Tilsett kremfløte, vann, olje, søtpotet og gulrot i den luftige blandingen.
- Tilsett de tørre ingrediensene og rør til du får en jevn røre.
- Plasser røren i en langpanne, og sett formen inn i ovnen i 25-30 minutter.
Glasur: Rasp opp sitronskallet og miks det sammen med philadelphiaost til du får en kremet blanding. Topp kaken med glasuren når kaken er helt avkjølt. NYT!