Pepperkakekrydder

 Pepperkakekrydder

Lag pepperkakesmak på julens godbiter med hjemmelaget pepperkakekrydder. Dette krydderet kan du tilsette i rå kuler, smoothie, grøt, granola og varme drikker for å skape litt julestemning og en boost av næring. 

Slik lager du hjemmelaget pepperkakekrydder

Ingredienser:

2 ss Ceylon kanel 

2 ss Ingefær pulver 

1 ss Nellik pulver 

1 ss Kardemomme

Slik gjør du det:

Miks alt sammen, og rør til alt er godt blandet.  Oppbevar i en krukke eller et Norgesglass.

Næringsinnhold

Krydder er ikke bare rik på smak, det er også rikt på næring!  Her kan du virkelig lure inn litt viktige mineraler til de små. 

Næringsinnhold per 48,6 g krydder:

Jern = 7 mg

Kalsium = 232 mg

Kalium = 482 mg

Ceylon kanel

Ceylon kanel inneholder et godt antioksidant innhold og består av vitaminer og mineraler som blant annet: Folat, K-vitamin, kalium, kalsium, mangan og jern.  Ikke dårlig for noe man trodde bare skulle gi smak.

Ingefær

Ingefær som vi alle vet er godt for forkjølelse og et betennelsesdempende råvare for kroppen. Det vet derimot ikke det høye innholdet av kalium og jern. Begge disse mineralene er godt for barnets utvikling. Nellik 

Nellik tilsetter ikke bare en kraftfull smak på råvarer, den er også rik på mineraler som blant annet: Kalium, kalsium, magnesium og jern. 

Kardemomme

Kardemomme skiller seg ikke så mye ut fra sine venner i denne oppskriften.  Dette søte men kraftige krydderet tilsetter oppskriften med mineraler som blant annet: jern, kalsium, magnesium og kalium.