Crunchy kjeks

CRUNCHY KJEKS 

 

Lyst på noen oppskrift på noen crunchy kjeks du kan servere i barneselskapet? Disse er crunchy i sidene, men myke i midten. Akkurat slik vi liker de. Fylt med godsaker som syrlige tranebær og mørk sjokolade for en fantastisk smaksopplevelse! 


Oppskrift: 

2 1/2 dl mandelmel

1 dl havregryn 

2 ts bakepulver 

75 g romtemperert smør 

2 ss honning 

2 ss eplemos 

30 g hakket mørk sjokolade 70% 

1 dl tørkede tranebær eller rosiner (helst økologisk) 


Slik gjør du: 

1. Bland mandelmel, havregryn og bakepulver i en liten bolle. 

2. Del opp det romtempererte smøret i små terninger og bland det inn i melet med hendene slik at det blir en smuldredeig. 

3. Tilsett honning, eplemos, hakket sjokolade og tørket bær/rosiner og rør rundt med en skje. 

4. Dekk bollen med plastfolie eller lokk og sett bollen i kjøleskapet i 30 minutter. 

5. Sett ovnen på 180 grader (over og undervarme). 

6. Bruk en spiseskje og lag passe store klatter av deigen. 

7. Trill de til små boller og plasser de på et brett med bakepapir før du presser de litt ned. 

8. Stek de midt i ovenen i ca. 15 minutter. 

9. Ta de ut og la de avkjøles før servering.