Lag ditt egne gelegodis

Lag ditt egne gelegodis!

Hjemmelaget gelegodis kan være en sunn metode for å unngå å falle for alle fristelsene i godteriavdelingen i butikken. Disse gelegodisene er rike på protein og vitamin C og kan derfor spises med god samvittighet av store og små. 

En av fordelene med gelatingodis er at mulighetene er mange, så her kan man prøve seg frem med ulike bær og juice, og vips så har du ditt helt egne unike godis. 

Så hvorfor ikke prøve denne oppskriften nå som helgen nærmer seg med stormskritt? 


Ingredienser: 

1 dl kokosmelk 
2 dl most mango (mos en mango ved hjelp av en blender/stavmikser) 
2 ss gelatin eller ca 6 gelatinplater
1 ts vaniljeessens

Slik gjør du:  

1. Kjør mango i en blender eller en stavmikser til en glatt puré. 
2. Ha kokosmelk i en kjele og strø over gelatin. La dette stå i 2-3 minutter, varm opp under omrøring til gelatinen løser seg opp. 
3. Ha deretter mangopuréen og vaniljeessens i kjelen sammen med kokosmelken og gelatinen. Rør godt.
4. Ha blandingen deretter over i former. 
5. La formen stå 5 min på kjøkkenbenken og sett deretter inn i kjøleskap


Oppbevar gelegodisen i en lufttett beholder i kjøleskap, den vil være holdbar ca 14 dager i kjøleskap. 

Tips; Doble gjerne oppskriften, disse får fort bein å gå på, ny favoritt til helgekosen for store å små. 


Håper det smaker. 


Hilsen 

Malin