Ca 4 porsjoner
1,5 kg modne tomater (ca 8 medium størrelse) eller 2 bokser med hakkede tomater (400 grams hver) + 1 boks med tomatpuré.
4 skrelte og kuttede gulrøtter
2 kuttede stangselleri
En håndfull fersk spinat (for barn over 1 år)
2 spiseskje oliven olje
1 ts salt
1 medium gul løk i biter
3 finhakkede hvitløksfedd
3/4 ts røkt paprika
7 dl buljong
1. Varm opp olivenolje og stek løken på middels varme til dem blir gylne.
2. Tilsett hakket hvitløk. Kok i 2-3 minutter.
3. Ha i alle andre ingredienser. Dekk til og stek på middels til gulrøttene er myke (ca. 30 minutter).
4. Bland sammen med en stavmikser til ønsket tekstur
Valgfri topping: Revet parmesan, Olivenolje, krutonger, rømme eller fersk basilikum.