Potet-og gulrotsuppe

    Hjemmelaget potet-og gulrotsuppe 














Du trenger: 

600-700g poteter (som ikke trengs å skrelles)

3-4 gulrøtter

3 fedd hvitløk

1 purreløk 

2 ss meierismør + 1 ss olje til steking

10 dl vann med buljong (vi bruker grønnsaksbuljong)

1 dl fløte (alternativt kokosfløte under 10 mnd)

100g parmesan, spar litt til topping



Fremgangsmåte: 

  1. Smelt smør og olivenolje i en gryte (oljen hindrer smøret i å svi seg).

  2. Kutt hvitløk og purreløk å ha i gryten. Rør om av og til så det ikke svir seg. 

  3. Skyll potetene og gulrøttene, og del dem i mindre terninger. 

  4. Tilsett potetene og gulrøttene i kjelen sammen med buljongvannet. La koke til grønnsakene er møre.

  5. Bruk stavmikser til du har oppnådd ønsket konsistens.

  6. Krydre suppen godt, vi anbefaler hvitløkspepper og urtesalt.

  7. Tilsett fløte og revet parmesan.

  8. Gi suppen et oppkok før du serverer.

  9. Topp suppen med revet parmesan og kanskje litt chiliflakes til oss voksne?

Tips; Du kan gjerne også tilføye godt brød med smør, spekeskinke oppvarmet i ovnen eller krutonger om det er ønskelig.