Bløtlegging

Bløtlegging


Det er så mye bra med bløtlegging, - ikke bare blir det lettere for kroppen å fordøye, men det gjør også næringstoffene mer tilgjengelig, som igjen gjør det enklere for kroppen å ta opp. 

Korn er laget for å være ufordøyelig fra naturen sin side. Dette er en overlevelsesmekanisme som gjør det mulig å spre korn, nøtter og frø rundt om i naturen. Så når for eksempel dyr spiser korn vil det ufordøyd komme gjennom tarmen og ut videre tilbake til naturen. Så når kornet ligger i bakken, vil det da begynne å spire. Så kort oppsummert vil kornet derfor ikke begynne å spire før det ligger til rette for dette. FOR et samspill vi har med naturen, kult ikke sant? 

Så ved bløtlegging tror kornet at det er kommet i jord og denne hinnen eller skallet rundt kornet begynner sprekke opp, og næringsstoffene blir mer tilgjengelige og enklere å fordøye for kroppen.  

Bløtlegging gjør derfor at du maksimerer utbytte av kornet. Så vinn-vinn ikke sant? 

Men det er selvsagt ikke noe man må gjøre, om du ikke har bløtlagt korn, frø eller nøtter enda er det ikke grunn til bekymring. Det er fremdeles sunt å spise. Optimalt bør korn bløtlegges minimum 8 timer. Men om tiden er knapp er all bløtlegging derfor nyttig, så har du en time til rådighet,-bløtlegging er fremdeles nyttig, selv på liten tid. 


Men du, om du står på farten kan vi også tipse om at våre grøter allerede er bløtlagte, slik at du får maksimalt utbytte av næringen. Du kan sjekke ut våre grøter ved å trykke her.


Hvordan bløtlegge?

  1. Finn råvaren du vil bløtlegge (eks. havre)

  2. Legg ønsket mengde havre i en bolle, og fyll opp vann så det dekker godt.

  3. La den stå over natten eller noen timer i kjøleskapet. Alt opp til hvor god tid du har.

    *Neste dag eller noen timer senere *

  4. Hell av det gjenværende vannet, og fyll på med nytt vann hvis du skal lage grøten med en gang.