Hvordan oppbevare fersk barnemat


GroGro er først ut med fersk barnemat i Skandinavia. Med en så ny og revolusjonerende kategori innen barnemat, kan det være vanskelig å unngå de typiske fellene ved oppbevaring. Fersk barnemat liker seg nemlig ikke i romtemperatur som mange andre barnematprodukter gjør. Fersk barnemat liker seg kjølig. Hvorfor? Det skal vi snakke mer om her.


Fersk barnemat

GroGro fersk barnemat er fersk på samme måte som råvarene du oppbevarer i kjøleskapet. De må oppbevares kaldt for å holde seg fersk og næringsrike. Har du noen gang glemt igjen en hjemmelaget smoothie på kjøkkenbenken? Da vet du akkurat hva som skjer. Etter noen timer blir det dårlig, etterlater seg lukt og gir en ekkel smak. Akkurat det samme skjer med fersk barnemat.  

Men hvorfor kan da annen barnemat stå i romtemperatur? Jo, det skal fortelle deg. I kontrast til kaldpresset fersk barnemat er den “vanlige” barnematen varmebehandlet. Dette gjør at den kan stå i romtemperatur i mange år uten å bli dårlig akkurat som hermetikk. 


Oppbevaring av fersk barnemat (GroGro) 

La oss vise deg hvordan du oppbevarer GroGro barnemat for å gi den best mulig holdbarhet i kjøl, frys og on-the-go.

I kjøleskap uåpnet – Utløpsdato

Akkurat som all annen fersk mat har fersk barnemat en utløpsdato eller synlige tegn på at maten ikke lenger er spiselig. Utløpsdatoen finner du på baksiden av pakningen og tegn på et utgått eller uspiselig GroGro produkt kan være: 

  • Pakningen er helt full av luft. 
  • Maten lukter surt når du åpner den. 
  • Maten smaker som gjær.

I kjøleskap åpnet – 48 timer 

Når du har åpnet produktet skal du behandle maten på samme måte som hjemmelaget fersk mat. Spiser ikke barnet opp maten? Lukk igjen posen med en teipbit eller klype, og sett det kjølig. Maten holder seg fin og fersk i opptil 48 timer.

I romtemperatur – 4-6 timer

Som vi nevnt lengre opp, fersk barnemat liker ikke å oppbevare seg i romtemperatur for lenge. Uten riktig temperatur vil maten sakte men sikkert bli dårlig og bli uspiselig. GroGro kan holde seg fin i romtemperatur opptil 4-6 timer, der 6 timer er maks! 

Frys ned – Opptil 3 måneder

Begynner GroGro produktene å gå ut på dato? Fortvil ikke. GroGro kan fryses! 

Tips: Forlenge holdbarheten til fersk mat ved å fryse ned maten 1-2 dager før produktet går ut. På den måten forlenger du holdbarheten med hele 3 måneder. Du vet også eksakt hvor lang tid den har vært i frysen. Genialt ikke sant?

I kjølebag – 10-12 timer

Skal du ut å reise? Da skal jeg fortelle deg om den optimale løsningen. Legg fersk GroGro i en kjølebag med 2 kjøleelementer så holder maten seg fersk hele turen! 

Tips: Legg kjølebagen i frysen for optimal kjøling. Da er alle elementene kalde og har samme temperatur. 

I matpakken – 8 timer

GroGro er flott å ha med seg i matpakken eller ut på tur! Legg en fryst GroGro i matpakken på morgenen, og la den tine frem til lunsj. Ved å bruke en fryst GroGro holder den resten av maten kald, og gir barnet et fersk smoothie eller grøt til lunsj.


Lyst til å teste ut GroGro? Du finner våre produkter på Oda, Obs, de fleste Meny butikker og på vår egen nettbutikk.