Hjemmelaget kjøttkraft

    Hjemmelaget kjøttkraft 


Hjemmelaget kjøttkraft er utrolig næringsrikt og noe av det beste du kan gi til deg selv og barnet ditt. Hjemmelaget kjøttkraft er laget av bein, skinn og sener av et dyr, og kan brukes i forskjellige retter for å booste opp næringsinnholdet i maten. 


Kraft inneholder viktige byggeklosser som blant annet magnesium, kalsium, kalium og fosfor som støtter opp utviklingen av muskler og bein. Kraft inneholder også gelatin som kan være med på å øke toleransen for melk og kornprodukter (1). Magisk! Kjøttkraft til hele familien (fra 4. mnd) 


Du trenger: 

1 ½ kg oksehale eller 1 ½ kg margbein til kraft
50 g smør
2 stk gul løk
3 stk gulrøtter
2 stk hvitløksfedd
2 ½ – 3 liter vann
2 ts urtesalt
2 stk laubærrblad
1 ts eddik 


Slik gjør du:

Brun kjøttbeinet i en gryte eller sett de i ovnen på 250 grader i en time for mer smak. Skrell og kutt opp grønnsakene i store biter mens du venter. Legg kjøttet og grønnsakene i en gryte, og fyll på med vann slik at alt blir dekket. La det koke opp. Obs: danner det seg skum på overflaten bør det fjernes, pga det kan gi en bitter smak. Sett ned varmen og tilsett urtesalt, laurbærblad og eddik. Eddiken vil bidra til å trekke ut næringen fra margbeina til kraften, og er derfor viktig. La blandingen småkoke videre på svak varme med lokk i 3-4 timer – gjerne opptil 6 timer. Sil av kjøtt, bein og grønnsaker og la kraften avkjøles. 

Bruk kraften i dagens middag, eller frys ned kraften i isbitformer til senere bruk.Håper det smaker!

Hilsen 

Malin